Pregled za kontaktne leće - Poliklinika Optotim

Pregled za kontaktne leće

Loading...

Što uključuje pregled za kontaktne leće

Cijena pregleda i edukacije za stavljanje i skidanje kontaktnih leća iznosi 70 EUR.

Detaljan specijalistički pregled za kontaktne leće uključuje, uz određivanje dioptrije i pregled prednjeg segmenta oka na biomikroskopu, pregled suznog filma, mjerenje zakrivljenosti rožnice te na samom kraju, određivanje kontaktnih leća koje najbolje odgovaraju klijentu te edukacija i savjeti za stavljanje i skidanje kontaktnih leća.

U našoj poliklinici, uz edukaciju potrebnu za održavanje higijene i sigurnosti kontaktnih leća, dobit ćete i probni par leća.

Prije svega, trebalo bi naglasiti kako biste prije samoga pregleda trebali dobro razmisliti jeste li sigurni u svoju odgovornost i higijenu koja je od velike važnosti za pravilno korištenje kontaktnih leća. Nakon čvrste odluke, potrebno je, prilikom naručivanja na kontrolu, specijalistu spomenuti vašu povijest s kontaktnim lećama (jeste li nosili leće prije, ako da, koju vrstu leće ste nosili..).

Koje pretrage su uključene u pregled za kontaktne leće?

Pregled za kontaktne leće uključuje: računalno određivanje refraktometrije, određivanje vidne oštrine (dioptrije), računalna keratometrija (određivanje zakrivljenosti rožnice), mjerenje očnog tlaka, pregled struktura oka na biomikroskopu te konzultacije o vrsti leća i edukacija o stavljanju/skidanju te održavanju istih.

Pregled traje, u prosijeku, oko 45 minuta, ovisno o dužini trajanja edukacije klijenta.

Doći s kontaktnim lećama na očima te ponjeti kutiju u kojoj spremate leće.

Prvo na redu je kontrola vidne oštrine s kontaktnim lećama, zatim na biomikroskopu promatramo položaj i izgled postojeće leće na oku. Daljnjom kontrolom potrebno je leću skinuti i provjeriti parametre. Ukoliko vam je prvi dolazak na pregled za kontaktne leće, potrebno je ponjeti svu prethodnu medicinsku dokumentaciju.

Nakon pregleda:

Ukoliko ste prvi puta dobili kontaktne leće nakon edukacije u našoj poliklinici, potrebno je vježbati stavljanje i skidanje leća kod kuće. Potrebno je također kupiti kontaktne leće u danoj dioptriji te tekućine za čišćenje/čuvanje leća koje služe za održavanje.