Lasersko skidanje dioptrije - Poliklinika Optotim

Lasersko skidanje dioptrije

Loading...

Što je lasersko skidanje dioptrije?

Lasersko skidanje dioptrije ispravlja loš vid i oslobađa Vas nošenja naočala ili kontaktnih leća, tako da možete živjeti život punim plućima.

To je jednostavan postupak koji može trajati od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, ovisno o stupnju potrebne korekcije. U svakom slučaju, nakon zahvata primijetit ćete poboljšanje vida, što je zaista izvrsno.

Hladnom laserskom zrakom precizno se remodelira površina oka (rožnica), ispravljajući sitne nepravilnosti i čineći vid jasnijim i oštrijim. Velika većina naših pacijenata oduševljeni su brzim oporavkom koji im omogućuje da se već idući dan vrate gotovo svim svakodnevnim aktivnostima i slobodi u životu bez naočala i kontaktnih leća.

Metode laserskog skidanja dioptrije

  • Dvije najpoznatije i najpopularnije metode laserskog skidanja dioptrije su LASIK i PRK. Obje mogu biti dodatno unaprijeđene upotrebom iDesigna, napredne dijagnostičke tehnologije koja mjeri oko na 1200 točaka kako bi napravila mapu Vašeg vida. To omogućuje kirurgu da zahvat prilagodi baš Vama kako bi se postigli što bolji rezultati.

LASIK metoda

To je najpopularniji postupak laserskog skidanja dioptrije, s izvrsnim rezultatima.

LASIK je najpopularniji postupak laserskog skidanja dioptrije. To ne iznenađuje jer je LASIK tehnologija upravo ona tehnologija koju je NASA odobrila za svoje astronaute.

LASIK zahvati mogu biti dodatno poboljšani upotrebom iDesigna, kojim se liječenje prilagođava Vama osobno radi najboljih mogućih rezultata. Trajanje oporavka za LASIK pacijente je kratko, pa mogu odmah početi živjeti punim plućima.

PRK metoda

PRK je zamjenska metoda laserskog skidanja dioptrije za pacijente koji nisu prikladni kandidati za LASIK metodu.

Nije svatko prikladan kandidat za LASIK metodu. Ako niste ni Vi, možda je za Vas rješenje PRK metoda. Na pregledu ćemo utvrditi koja je najbolja opcija za Vas.

PRK se kao i LASIK metoda  može dodatno poboljšati upotrebom  iDesign-a. Ova vrhunska dijagnostika kroji vid prema Vašim potrebama kako bi se postigao optimalan rezultat.

Jeste li kandidat za zahvat?

85% odraslih jest. Tehnologija brzo napreduje. Sada najmanje 4 od 5 ljudi mogu biti podvrgnuti laserskoj korekciji vida čak i ako im je prethodno odbijena. Veliki su izgledi da ćete i Vi biti prikladan kandidat za operaciju.

Taj postupak, koji iz korijena mijenja život, može poboljšati širok niz dijagnoza, uključujući kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam.