Vistabel terapija bora - Poliklinika Optotim

Vistabel terapija bora

Loading...

Što je vistabel?

Prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji se primjenjuje od početka 70-ih u raznim granama medicine, uključujući neurologiju, oftalmologiju i pedijatriju, a u estetskoj medicini koristi se više od 20 godina. U posljednjih desetak godina postao je jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora i liječenja prekomjernog znojenja.

Kako djeluje

  • Koristi se za pomlađivanje lica, daje se u injekcijama direktno u mišićno tkivo. Djeluje tako što blokira receptor u živcu čime se sprječava pomicanje mišića uslijed kontrakcije. U prijevodu, ovaj sastojak paralizira mišić koji se aktivira kada radite facijalne ekspresije (poput skupljanja očiju kada nešto ne vidite dobro ili smijanja). Najčešće se koristi za bore na čelu, bore na licu, oko očiju te oko usta. Također je potvrđeno da se sjajno bori i protiv prekomjernog znojenja ispod pazuha i kroničnih migrena.

Razlike vistabela i filera

Postoji velika razlika između vistabela i filera. Fileri se koriste, kako im i samo ime kaže, da popune (to fill) linije i dijelove lica koji su »utonuli« uslijed gubljenja tonusa facijalnih mišića. Postoji više tipova filera, a koji je vama potreban, određuje vaš dermatolog ovisno o dijelu lica koji želite tretirati i koliko su duboke linije u tom dijelu.