Vistabel terapija bora - Poliklinika Optotim

Vistabel terapija bora

Loading...

Što je Vistabel?

Vistabel je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji se primjenjuje od početka 70-ih godina u raznim granama medicine, uključujući neurologiju, oftalmologiju i pedijatriju. U estetskoj medicini koristi se više od 20 godina, a u posljednjih desetak godina postao je jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora i liječenje prekomjernog znojenja.

Kako djeluje Vistabel?

  • Vistabel se koristi za pomlađivanje lica i daje se u injekcijama direktno u mišićno tkivo. Djeluje tako što blokira receptor u živcu, čime se sprječava pomicanje mišića uslijed kontrakcije. Ovaj sastojak paralizira mišić koji se aktivira pri facijalnim ekspresijama, poput skupljanja očiju ili smijanja. Najčešće se koristi za bore na čelu, bore oko očiju i usta. Također je potvrđeno da se učinkovito bori protiv prekomjernog znojenja ispod pazuha i kroničnih migrena.

Razlike između Vistabela i filera

Postoji velika razlika između Vistabela i filera. Fileri se koriste, kako im i samo ime kaže, za popunjavanje (to fill) linija i dijelova lica koji su »utonuli« uslijed gubitka tonusa facijalnih mišića. Postoji više tipova filera, a koji je potreban ovisi o dijelu lica koji želite tretirati i dubini linija. Vaš dermatolog će vam preporučiti odgovarajući filer ovisno o vašim specifičnim potrebama.